Draaien en frezen

bij WDV Metaalbewerking

Bij WDV metaalbewerking kun je bij ons terecht voor gespecialiseerd draai- en freeswerk. Maar wat houdt draaien en frezen nu eigenlijk in? En hoe kunnen wij jou hierin begeleiden?

Wat houdt draaien en frezen in?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat draaien en frezen nou eigenlijk inhoudt. Draaien verwijst naar het bewerken van metalen objecten of werkstukken op een draaibank. Bij het draaien van het object wordt er in een draaiende beweging tegen snijgereedschap ingegaan. Op deze manier kunnen er snel en gemakkelijk cilindrische vormen gemaakt worden. Natuurlijk heb je ook nog frezen. Met behulp van een freesmachine kun je een materiaal door middel van roterende snijgereedschappen verwijderen en het object in de gewenste vorm brengen. Dit proces kan op verschillende objecten gebruikt worden. Denk hierbij aan vlakke oppervlakken, groeven, uitsparingen en kan ook worden gebruikt om complexe vormen in metaalobjecten te maken.

Het vervormen en bewerken van metaal

Zoals hierboven al even benoemd werd is draaien en frezen een manier om metaal te bewerken. Het frezen van metaal, oftewel het bewerken van metaal en het verwijderen van bepaalde materialen, kan bij WDV metaalbewerking gemakkelijk bij onze freesmachine. Ook het draaien, dus het bewerken van een object en naar een bepaalde vorm brengen, wordt bij ons gemakkelijk via de draaibank gedaan. Draaien en frezen wordt ook wel het verspannen van metaal genoemd.

Gespecialiseerd draai en frees werk
bij WDV metaalbewerking

Bij WDV metaalbewerking zijn we gespecialiseerd op het gebied van draai- en freeswerk. Daarom helpen wij jou ook graag op elk gebied van metaalbewerking. Ook zijn wij gespecialiseerd op het gebied van laswerk. Draai- en freeswerk is hier ideaal bij te combineren. Bij ons in de werkplaats kunnen wij jouw product dus ideaal bewerken! WDV metaalbewerking levert niets minder dan maatwerk en heeft een snelle levertijd. Daarnaast staat kwaliteit bij ons voorop en bekijken we samen het ontwerp en eindproduct. Ben jij dus op zoek naar hulp bij draai- en frees werk? Dan ben je bij WDV metaalbewerking aan het juiste adres. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Vraag vrijblijvend een offerte aan